Vijf Must-Visit Nederlandse musea voor hedendaagse kunst

Als u op zoek bent naar een nieuwe, spannende bestemming die u een voorproefje geeft van de Nederlandse cultuur en geschiedenis, kijk dan niet verder dan musea voor hedendaagse kunst. In dit bericht hebben we vijf must-visit musea in Nederland verzameld.

Na een dag van het verkennen van de Nederlandse cultuur, neem deel aan een van de meest populaire bezigheden voor de lokale bevolking-het bekijken van moderne kunst. Er zijn veel geweldige musea te bezoeken en er is op elk moment genoeg aanbod! Wat maakt deze locaties zo bijzonder? Ten eerste hebben ze een aantal fascinerende collecties die u zullen inspireren, ongeacht uw interesse of stemming; ten tweede zijn de toegangsprijzen niet te hoog, wat betekent dat het toegankelijk is, zelfs als u niet altijd over geld beschikt wanneer u naar het buitenland reist. En ten slotte biedt elke locatie iets unieks, zoals tijdelijke tentoonstellingen – waardoor bezoekers de kans krijgen te ervaren hoe het leven eruit zou kunnen zien zonder ooit huis en haard te verlaten.

Om deze redenen moet je zeker een Museum met moderne kunst bezoeken!

Als je geen fan bent van moderne kunst, is dit het perfecte museum voor je volgende avontuur. De tentoonstellingen zijn zo verleidelijk en ze hebben genoeg te bieden voor bezoekers die wat tijd willen weg van de dagelijkse stress van het leven met hun gedachten in een andere wereld of op zijn minst willen proberen! Als er ooit een reisroute is die de moeite waard is, dan is het er wel een waarin deze vijf topplekken zijn opgenomen – morgenochtend voor het werk beginnen? Vink ze allemaal af als gedaan!

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een museum dat midden in het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt. Het heeft een uitgebreide moderne collectie, waaronder werken van Martin Visser en Richard Long, maar ook schilderijen van Piet Mondriaan, bijvoorbeeld “Antiop” of zelfs zijn tuinschilders die alleen zichtbaar zijn als je ze door speciale lenzen bekijkt, omdat ze zo levendig zijn! Er schijnen ook enkele prachtige beeldhouwwerken te zijn tentoongesteld die u kunt bewonderen als u vrij buiten rondloopt, maar het kan nogal fris worden zonder gepaste kleding/jas… Zorg dus dat je niet te ver van je auto wegloopt tijdens deze koudere dagen – of anders bevries je jezelf?

Museum Esher in het Paleis

Het museum Esher in het Paleis is gevestigd in Den Haag en is geheel gewijd aan Maurits Cornelis Escher. Het werk van deze kunstenaar lijkt vaak op een optische illusie, wat te zien is aan veel mensen die zijn prenten of tekeningen voor het eerst zien in een museum voor moderne kunst als dit. Voor degenen die al met hem bekend zijn: M C Escher is een belangrijke figuur geweest in de discussie over het surrealisme van de 20e eeuw – iedereen die hier op bezoek komt zal weten waarom! Er zijn beroemde prenten van deze bekende Nederlander te zien, maar ook minder bekende stukken die inzicht geven in hoe creatieve geesten anders denken, afhankelijk van hun achtergrond.

Cobra Museum

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen bevat een prachtige collectie Nederlandse kunst gemaakt door leden van de Cobra-beweging. U kunt werken vinden van Karel Appel, Theo Wolvenkamp en vele andere kunstenaars in dit museum dat zowel een overdekte Japanse tuin heeft als een met prachtige buitenfonteinen die alleen ontworpen zijn door het meest gevierde lid: Mr. Appel zelf!

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Een van de beste dingen van een bezoek aan het Museum voor Moderne Kunst Arnhem is dat het voor iedereen iets te bieden heeft. Of u nu op zoek bent naar schilderijen of beeldhouwwerken, juwelen uit de geschiedenis van Nederlandse kunstenaars als Jan Mankes en Klaas Gubbels (en anderen) of gewoon tijd wilt doorbrengen met het lezen van boeken in de enorme bibliotheek – er is altijd ruimte in dit museum! Als bezoekers klaar zijn met het verkennen van de binnen- en buiten tentoongestelde tuinen met werken die buiten Amsterdam zijn gemaakt, maar nog steeds genoeg verdienen om hier toch vermeld te worden – kunnen ze teruggaan naar een gebouw via een trap die naar beneden leidt door slecht verlichte gangen met andere denkbare onbetaalbare meesterwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *