Musea in Londen

Londen is een stad vol musea en kunstgalerijen. Van het British Museum tot het Tate Modern, er zijn honderden opties voor degenen die hun tijd willen vullen met het zien van verschillende tentoonstellingen. In dit artikel vindt u een aantal van de beste musea in Londen die op uw bucketlist moeten staan als u de hoofdstad van Engeland bezoekt.

Londen heeft veel interessante en waardevolle musea, maar welke moet u bezoeken? Of uw interesse nu uitgaat naar moderne kunst of de geschiedenis van Engeland; of u liever binnen blijft of naar buiten gaat; of ondergrondse zwerftochten uw voorkeur genieten, er zijn veel meer opties dan alleen het British Museum voor wie Londen wil zien als een gebied dat veel te bieden heeft.

British Museum

Het British Museum is de populairste toeristische attractie in het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 13 miljoen voorwerpen uit de hele wereld en een uitgebreide collectie die 2 miljoen jaar oud is, herbergt het enkele indrukwekkende stukken zoals die van de Steen van Rosetta of beeldhouwwerken uit het Griekse Parthenon die het bekijken waard zijn.

Het British Museum in Londen is een mooi en interessant museum. Een van de attracties van deze plek is dat het glazen dak van het Great Court-gebouw eigenlijk als deel van de charme ervan kan worden beschouwd, waardoor het een nog nostalgischer bezoek wordt!

De gratis toegang doet ook geen pijn.

Royal Air Force Museum London

Het Royal Air Force Museum is een museum in Londen dat zowel vliegtuigen als andere historische voorwerpen herbergt. In 2017 zullen ze de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog vieren door middel van een uitgebreide tentoonstelling op hun terrein, evenals het eren van degenen die dienden voor The British Forces of RAF tijdens deze periode – met inbegrip van piloten als Winston Churchill & Charles de Gaulle.

Madame Tussauds London

Madame Tussauds Londen is een museum waar je wassen beelden kunt zien van een aantal beroemde mensen, zoals de Britse koninklijke familie en andere atleten. Voor een volwassen ticketprijs van 29 pond/persoon (prijs kan variëren op basis van leeftijd) zijn er kortingen voor kinderen jonger dan 3 jaar die slechts 24 pond kosten!

Natural History Museum

Het Natural History Museum is een prachtig en historisch gebouw dat 70 miljoen planten, fossielen, dieren, rotsen en mineralen huisvest. Er is hier zoveel te zien! De toegangsprijs is echter niet verplicht – als je een ervaring als geen ander wilt, ga dan je gang zonder geld te betalen (of doe die vrijwillige donatie).

Ik raad je aan om te beginnen met een van hun rondleidingen die je door vijf verschillende secties leiden: Botanie; Mineralogie ; Paleontologie; Zoölogie of Entomologie zoals ze hier respectievelijk genoemd worden – deze behandelen alles van de florale diversiteit op aarde tot aan haar meest recente bewoners zoals insecten bijvoorbeeld. U zult ook leren over hoe de mens deze habitats in de loop der tijd heeft beïnvloed!

Museum of London

Het Museum of London is een fantastische plek om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur rond de hoofdstad van Engeland. Van de prehistorie tot vandaag, bezoekers kunnen zien hoe het leven is veranderd, samen met een aantal reconstructies ook! Er zijn ook twee vestigingen naast elkaar gelegen genaamd ‘Museum Of London’ die veel meer dan alleen historische artefacten had, deze musea bieden een meeslepende ervaring als geen ander.

De gratis toegang maakt ze gemakkelijk op uw portemonnee dus hoofd over snel voordat het vult weer (of boek tickets online).

Tate Britain en Tate Modern

De Tate Britain is de beste plek om eeuwenoude kunst te bekijken. De architectuur van dit museum geeft u het gevoel alsof u in het oude Griekenland, Rome of Egypte bent! Gratis toegang met korting voor studenten en opvoeders maakt het nog waardevoller ook

Tate britain biedt gratis toegang tot de moderne faciliteiten die Britse werken huisvesten van 1500 AD tot vandaag de dag alles onder één dak verzamelen zodat bezoekers verschillende periodes kunnen verkennen zonder dat er gaten onontdekt blijven.

Tate Modern is een must-see voor kunstliefhebbers. Vanuit Tate Britain kunt u de boot naar Londen nemen en vervolgens een van Europa’s beste moderne musea in actie zien! Als dat niet uw snelheid is, zijn er nog veel meer vervoersmogelijkheden: treinen vanaf King’s Cross Station of Arsenal Street; bussen die hun routes rond Covent Garden rijden – en niet te vergeten, ook zwarte taxi’s… Maar ik maak liever foto’s met mijn telefoon, dus we gaan nu alvast “hallo” zeggen in het Tate Restaurant & Bar, waar ze heerlijk eten serveren (ook vegetarische alternatieven), koffie die elk uur vers wordt gezet door hun barista’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *