Het Vaticaan Museum in Rome: Een Must-See voor bezoekers

Als u op zoek bent naar een museum in Rome, is er geen betere plaats om naartoe te gaan dan het Vaticaans Museum. Niet alleen omdat het enkele van de belangrijkste en interessantste kunstwerken van heel Italië heeft, maar ook omdat het een van de handigste musea is om te bezoeken. Je kunt er vanuit vrijwel heel Rome lopend of op de fiets komen. Het museum heeft veel verschillende tentoonstellingen die je tijdens je bezoek zullen blijven boeien en vermaken!

Een bezoek aan het Vaticaans Museum is geen sinecure. Er zijn altijd lange rijen in de ochtend en als je niet oppast, kan uw dag worden verspild wachten voor uren op eind, terwijl vast te zitten in een museum met niets anders dan stenen muren om je gezelschap te houden! Een tip van een insider die we nuttig vonden: ga pas na lunchtijd, want dan hebben de meeste mensen al genoeg van het rondhangen (en zullen dus ook zeker meer van hun ervaringen genieten). Dit betekent dat degenen die sightseeing in het weekend of op feestdagen willen doen, dit goed moeten plannen; anders kunt u Rome ook de hele dag verkennen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u zonder komt te zitten.

4 belangrijke collecties

Het Vaticaans Museum in Rome is eigenlijk een verzameling van verschillende collecties. Om niet overweldigd te worden door het overweldigende aanbod, is het goed te weten dat dit museum vier belangrijke collecties bevat: Het Pio-Clementino dat vele werken uit het Oude Egypte en Griekenland en andere diverse culturen herbergt; Chiaramonti met Italiaanse Renaissance kunstwerken zowel oude Romeinse stukken – waaronder beelden die tijdens WO II zijn geroofd – schilderijen gemaakt onder Pauselijk beschermheerschap tussen 1250 ad 1480.

Pio-Clementino Museum

Dit museum bevat vele prachtige kunstwerken. Een letterlijke vertaling van “pio” is vroom, en het wijst op het belang dat deze beeldhouwwerken hebben gespeeld in de religieuze geschiedenis met betrekking tot de geboorte van het christendom rond 1770 AD toen paus Clemens XIV deze instelling oprichtte die zowel antiquiteiten uit het Romeinse tijdperk herbergt als enkele Griekse marmeren figuren zoals de Laocoön-groep (die door Polykleitos werd gemaakt), een indrukwekkend 40 meter hoog reliëf dat mythologische scènes uitbeeldt – een afbeelding van Poseidon die dreigt met paarden die soldaten onder hen vertrappen, terwijl een andere Apollo toont die zijn strijdwagen bestuurt naast gevleugelde slangen – beide zouden populair zijn geweest in de tijd van Constantijn.

Chiaramontimuseum

De naam van dit museum verwijst naar de Paus, en het is een zeer lange gang met bustes waarop belangrijke personen staan afgebeeld. Bovendien bevinden zich hier meer dan drieduizend stenen tafelen met inscripties! Als u onze afdeling “Galleria Lapidari” wilt bezoeken, neem dan contact met ons op zodat ik iemand op de hoogte kan brengen, want deze voorwerpen hebben speciale zorg nodig.

Gregoriano Etrusco Museum

De Etruskische Collectie van Paus Gregorius XIII is een museum dat enkele prachtige kunstwerken herbergt die zijn opgegraven uit de oude beschavingen van Italië. Zo zijn er bijvoorbeeld doodskisten en vazen in deze collectie! De twee broers die eigenaar waren van het museum – Giulio Guglielmi (16e eeuw) en zijn broer Jacinto – beiden markies/da Vinci komen in gedachten als men bedenkt wiens werk hier te vinden is, maar belangrijker is dat deze mensen niet alleen deel uitmaakten van het museum door hun familiegeschiedenis, maar ook door de rijkdom die zij vergaarden, ten minste gedeeltelijk dankzij het feit dat zij zich in de buurt van Vulcei bevonden, in welke periode rond 600 v. Chr. Volces zijn hoogtepunt bereikte als een belangrijke stad tussen Rome en de Etrusken.

Dit mag u niet missen

Het Colosseum is een van de beroemdste bouwwerken van Rome. Het is bijna 2000 jaar geleden gebouwd en heeft al die eeuwen een ontzagwekkend bouwwerk weten te behouden – het heeft niet alleen invallers doorstaan, maar ook natuurrampen zoals aardbevingen, zonder ook maar enige schade! Je kunt nog steeds de verse graffiti op de muren ruiken die versierd zijn door kunstenaars die er in hun vrije tijd vanuit heel Italië en Europa naartoe kwamen, gewoon omdat ze hielden van wat dit gebouw vertegenwoordigde: kunst voor iedereen, ongeacht hoe arm of rijk je toen was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *